C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera
50 g C kokosovog brašna
100 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
200 ml mleka
Za fil:
6 žumanaca
2 kesice C pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mleka
250 g putera
200 ml slatke pavlake
I još:
6 kašika C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Pahulja krem kolač

Kolač je kremaste i lagane strukture. Ako pratite moj način pravljena neće biti teško da se napravi.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: za 10 osoba
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 200 g šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati C kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo C praška za pecivo.

Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera). Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni i odmah smanjiti na 180 stepeni.

Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 200 ml vrelog mleka.

Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice C pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 200 ml mleka.

800 ml mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.

Kada se ova smesa ohladila, izmešati je sa puterom. Dodati i 200 ml umućene slatke pavlake.

Kada se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom.

Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 6 kašika C kokosovog brašna.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata