C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
350 g šećera
2 kašike limunovog soka
300 g C kokosovog brašna
2 C vanilin šećera
250 g C šećera u prahu
(opciono 100 g putera)

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tomislava

Padobranci

Recept iz stare sveske za padobrance sa kokosom i žutim filom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 kolačića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U čvrst sneg od 4 belanca dodati 350 g šećera i umutiti.

Zatim dodati 2 kašike limunovog soka i 300 g C kokosovog brašna.

Čajnom kašikom zahvatati puslice i ređati u dobro podmazan pleh. Možete koristiti i papir za pečenje.

Peći isključivo na tihoj vatri, paziti da ne porumene.

Fil: 4 žumanca, 2 C vanilin šećera i 250 g C šećera u prahu penasto umutiti.

Spajati puslice debelim slojem ovako priremljenog fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil možete i skuvati na pari, pa u ohlađen fil umešati 100 g putera ili margarina.
U originalnom receptu se ne kuva fil, ali obe varijante su podjednako ukusne.