C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1 C puding od jagode
1 jaje
500 g belog brašna
Glazura:
500 g C šećera u prahu
3 supene kašike belanca u prahu
5 supenih kašika tople vode
boje u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Osmomartovski kolačići

Lepo, slatko, ukusno...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 70-80
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Testo:
Umutiti margarin, C šećer u prahu, C vanilin šećer i jedno jaje.

Pomeštati brašno, C prašak za pecivo i C puding i sipati u umućenu smesu i mešati varjačom.

Testo uviti u foliju i ostaviti 30 minuta u frižideru.

Nakon toga razvijati kore i modlicama izvlačiti kolačiće i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 15 minuta na 200°C.

Glazura:
Umutiti C šećer u prahu, belanca u prahu i toplu vodu. Ako je smesa previše gusta dodati toplu vodu, ako je retka dodati šećer u prahu.

Dodati boju po želji i ukrašavati kolačiće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Na početku pečenja uključiti ventilator, nakon što narastu kolačići isključiti ventilator.
Umućenu glazuru pokriti vlažnom krpom pošto se brzo suši.