C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašika ulja
1 kašika mlake vode
2 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
150 g mlevenog oreo keksa
Za fil:
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 C vanilin šećera
1 kašika C čvrstina
2 kašike brašna
250 g margarina sobne temperature
200 g C šećera u prahu
150 g mlevenog oreo keksa
1 pakovanje celog oreo keksa
100 g bele čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Oreo ruske kape

Ukusno, dekorativno, primamljivo na prvi pogled, a ukus njam njam!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Od 5 belanaca i 5 kašika šećera umutiti čvrst sam. Uz smanjenu brzinu miksera potom dodati jedno po jedno žumance i pomešati ih pazeći da sam "ne splasne puno".

Potom dodati 1 kašiku ulja, 3 kašike C kakaoa, i 1 kašiku mlake vode.

Špatulom umešati 3 kašike brašna sa 1/2 kesice C praška za pecivo, lagano, i na kraju dodati 150 g mlevenog oreo keksa.

Izliti smesu na pleh prekriven papirom za pečenje (dim. 30x40 - pleh od rerne) i peći u prethodno zarejanoj rerni na 180°C 15-20 min. (zavisno od rerne).

Fil:
Staviti da provri 400 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom, a u preostalih 100 ml razmutiti 1 kašiku C čvrstina sa 2 kašike brašna. U provreio mleko dodati mleko sa čvrstinom i brašnom i neprestano mešajući ukuvati čvrst fil bez grudvica!

Ostaviti fil da se ohladi, a za to vreme umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa kada se fil od mleka ohladi pomešati sve zajedno. Potom dodati mleveni oreo keks i sve lepo spojiti u kremu.

Uzeti okruglu čašu ili modlu i vaditi okrugle oblike iz ohlađene kore. Filovati ih kao klasične ruske kape, pa ih uvaljati u preostali mleveni oreo keks.

Gornji deo preliti sa 100 g otopljene bele čokolade i na svaku dok se ne ohladi čokolada staviti ceo krug oreo keksa!

Ostavite ih bar pola sata u frižideru, pa uživajte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto mlevenog keksa u filu možete staviti izlomljen keks sa komadićima, po želji.