burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 15

Oreo ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 15

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

1 kašika ulja

1 kašika mlake vode

2 kašike C kakaoa

3 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

150 g mlevenog oreo keksa

Za fil:

500 ml mleka

4 kašike šećera

2 C vanilin šećera

1 kašika C čvrstina

2 kašike brašna

250 g margarina sobne temperature

200 g C šećera u prahu

150 g mlevenog oreo keksa

1 pakovanje celog oreo keksa

100 g bele čokolade

Oreo ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Od 5 belanaca i 5 kašika šećera umutiti čvrst sam. Uz smanjenu brzinu miksera potom dodati jedno po jedno žumance i pomešati ih pazeći da sam "ne splasne puno".

Potom dodati 1 kašiku ulja, 3 kašike C kakaoa, i 1 kašiku mlake vode.

Špatulom umešati 3 kašike brašna sa 1/2 kesice C praška za pecivo, lagano, i na kraju dodati 150 g mlevenog oreo keksa.

Izliti smesu na pleh prekriven papirom za pečenje (dim. 30x40 - pleh od rerne) i peći u prethodno zarejanoj rerni na 180°C 15-20 min. (zavisno od rerne).

Fil:
Staviti da provri 400 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom, a u preostalih 100 ml razmutiti 1 kašiku C čvrstina sa 2 kašike brašna. U provreio mleko dodati mleko sa čvrstinom i brašnom i neprestano mešajući ukuvati čvrst fil bez grudvica!

Ostaviti fil da se ohladi, a za to vreme umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa kada se fil od mleka ohladi pomešati sve zajedno. Potom dodati mleveni oreo keks i sve lepo spojiti u kremu.

Uzeti okruglu čašu ili modlu i vaditi okrugle oblike iz ohlađene kore. Filovati ih kao klasične ruske kape, pa ih uvaljati u preostali mleveni oreo keks.

Gornji deo preliti sa 100 g otopljene bele čokolade i na svaku dok se ne ohladi čokolada staviti ceo krug oreo keksa!

Ostavite ih bar pola sata u frižideru, pa uživajte.

Naši proizvodi

Oreo ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Od 5 belanaca i 5 kašika šećera umutiti čvrst sam. Uz smanjenu brzinu miksera potom dodati jedno po jedno žumance i pomešati ih pazeći da sam "ne splasne puno".

Potom dodati 1 kašiku ulja, 3 kašike C kakaoa, i 1 kašiku mlake vode.

Špatulom umešati 3 kašike brašna sa 1/2 kesice C praška za pecivo, lagano, i na kraju dodati 150 g mlevenog oreo keksa.

Izliti smesu na pleh prekriven papirom za pečenje (dim. 30x40 - pleh od rerne) i peći u prethodno zarejanoj rerni na 180°C 15-20 min. (zavisno od rerne).

Fil:
Staviti da provri 400 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom, a u preostalih 100 ml razmutiti 1 kašiku C čvrstina sa 2 kašike brašna. U provreio mleko dodati mleko sa čvrstinom i brašnom i neprestano mešajući ukuvati čvrst fil bez grudvica!

Ostaviti fil da se ohladi, a za to vreme umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa kada se fil od mleka ohladi pomešati sve zajedno. Potom dodati mleveni oreo keks i sve lepo spojiti u kremu.

Uzeti okruglu čašu ili modlu i vaditi okrugle oblike iz ohlađene kore. Filovati ih kao klasične ruske kape, pa ih uvaljati u preostali mleveni oreo keks.

Gornji deo preliti sa 100 g otopljene bele čokolade i na svaku dok se ne ohladi čokolada staviti ceo krug oreo keksa!

Ostavite ih bar pola sata u frižideru, pa uživajte.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept