C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 šoljica šećera
4 šoljice mleka
2 šoljice mlevenih oraha
2 šoljice mlevenog keksa
3 šoljice ulja
5 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
7 kašika mleka
15 kašika šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade
150 g margarina
150 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Elena

Oraško mleveni keks štanglice

Divan spoj mlevenog keksa, čokolade i oraha.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca i žumanca. Prvo umutiti belanca sa šećerom. Zatim dodati žumanca i umutiti.

Dodati mleko i ulje. Postepeno dodavati mleveni keks, orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Sjediniti i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći oko 20 minuta na 180 C.

Dok se korica peče skuvati fil. Na pečenu koru preliti vruć fil.

Ostaviti da se hladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti kolač da se dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći da bi se lepo seklo.