C Slatka tradicija

Sastojci
450 g glatkog brašna
120 g C šećera u prahu
250 g maslaca
1 kašika C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 jaje
1 žumance
4 kašike C kakaoa
200 g nutele

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Nutela keksići

Brzo, lako i jednostavno.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Promešati brašno, C šećer u prahu, C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Tada dodati i maslac sobne temperature isecen na komadiće, jaje i žumance te umesti testo.

Odmah ga podeliti na dva ista dela pa u jedan deo dodati C kakao. Dobro premesiti taj deo sa kakaom kako bi se dobilo ravnomerno tamno (smeđe) testo.

Od svakog dela testa oblikovati kuglu, omotati je samolepljivom folijom i ostaviti u frižider na 15 minuta.

Prohlađeno testo razviti na radnoj površini posipanoj brašnom na debljinu od 3 mm. Vaditi modlicom cvetiće slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje u malim razmacima.

Smeđ deo testa će biti podloga pa ti cvetići trebaju biti celi, dok na žutim cveticima u sredini treba biti rupica.

Ako nemate takvu modlicu s rupicom, napravite rupicu nekim drugim predmetom…npr. sitnim poklopcem za kapi za nos, poklopcem penkale ili flomastera ili sl.

Keksiće peći u rerni zagrijanoj na 180C 10 minuta. Pazite da ih ne prepečete. Žuti cvetici s rupicom bi trebali ostati žuti!

Ohladiti keksiće, pa spajati smeđi i žuti cvetić sa malo nutele.

Keksiće odlagati u kutiju s poklopcem gdje se mogu čuvati 2-3 dana.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nemoj te ih držati dugo van poklopca, suše se.