Početna > Recepti > Recepti za kolače > Novogodišnje šarene kiflice
Sastojci
1 kg brašna
250 ml mleka
2 kašike šećera
1 kesica suvog C kvasca
250 ml ulja
3 jaja
100 g C kokosa
50 g C kakaoa
Sirup:
800 g šećera
1l vode
4 kesice C vanilinog šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Staviti 250 ml toplog mleka, 2 kašike šećera i kvasac da nadođe.
3 cela jaja izmutiti mikserom, pa dodati polako 250 ml ulja i još malo mutiti. U to dodati nadošli kvasac.
Tu masu podeliti na 2 dela ( u 2 posude). U jednu dodati 100 g C kokosa, pa zamesiti brašnom srednje tvrdoće.
U drugu dodati 50 g C kakaoa i zamesiti srednje tvrdoće.
Belo testo podeliti na 4 loptice. To uraditi i sa braon testom.
Loptice razvaljati. Belu stavljati na braon, braon na belu, naizmenično i iseći na 12 delova.
Može da se filuje, a i ne mora (čokoladom za kuvanje). Peći na 200 stepeni 20 min.
Za to vreme skuvati sirup od 800 g šećera, 1l vode i 4 kesice C vanilin šećera, 10 min. kao za tulumbe da nije ni redak, ni mnogo gust sirup.
Potapati kiflice i postupak ponoviti još jednom, da bolje upiju. Ostaviti ih u ostalom soku.
Komentari potrošača:
02.01.2019
Divne su!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Vruće kiflice prelivati sa hladnim sirupom, ili obrnuto-hladne kiflice sa vrućim sirupom. U slučaju filovanja-stavljati isečene kockice čokolade. Po želji služiti uz C šlag koji je ujedno i dekoracija.