C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
250 ml mleka
2 kašike šećera
1 kesica suvog C kvasca
250 ml ulja
3 jaja
100 g C kokosa
50 g C kakaoa
Sirup:
800 g šećera
1l vode
4 kesice C vanilinog šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Kokosovo brašno Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Novogodišnje šarene kiflice

Sočne i ukusne kiflice sa C kokosom i C kakaoom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Staviti 250 ml toplog mleka, 2 kašike šećera i kvasac da nadođe.

3 cela jaja izmutiti mikserom, pa dodati polako 250 ml ulja i još malo mutiti. U to dodati nadošli kvasac.

Tu masu podeliti na 2 dela ( u 2 posude). U jednu dodati 100 g C kokosa, pa zamesiti brašnom srednje tvrdoće.

U drugu dodati 50 g C kakaoa i zamesiti srednje tvrdoće.

Belo testo podeliti na 4 loptice. To uraditi i sa braon testom.

Loptice razvaljati. Belu stavljati na braon, braon na belu, naizmenično i iseći na 12 delova.

Može da se filuje, a i ne mora (čokoladom za kuvanje). Peći na 200 stepeni 20 min.

Za to vreme skuvati sirup od 800 g šećera, 1l vode i 4 kesice C vanilin šećera, 10 min. kao za tulumbe da nije ni redak, ni mnogo gust sirup.

Potapati kiflice i postupak ponoviti još jednom, da bolje upiju. Ostaviti ih u ostalom soku.

Komentari potrošača:

02.01.2019
Divne su!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruće kiflice prelivati sa hladnim sirupom, ili obrnuto-hladne kiflice sa vrućim sirupom. U slučaju filovanja-stavljati isečene kockice čokolade. Po želji služiti uz C šlag koji je ujedno i dekoracija.