C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
1 C vanilin šećer
8 kašika C griza
2 kašike brašna
C prašak za pecivo
1 l mleka
2 C vanilina šećera
6 kašika običnog šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nikolina

Ninin koh

Vemo lako, odličan i za početnike.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 1 pleh
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto 6 belanaca sa šećerom i C vanilinim šećerom u čvrst sneg.

Zatim dodati žumanca i laganim pokretima sjediniti.

Dodati preostale sastojke, C prašak za pecivo, C griz i brašno, sve lagano izmešati.

Staviti u pleh i peći u rerni na 200°C, nekih 30-ak minuta.

Dok se kolač peče, prokuvati 1 l mleka sa C vanilinim šećerom.

Vruć kolač izvaditi iz rerne i preliti vrućim mlekom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata