C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
150 g neskvika
150 g margarina
1 C prašak za pecivo
3 čaše kisele pavlake
6 kašika C šećera u prahu
100 g čokolade za glazuru

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Neskvik poslastica

Lagan, sočan, lako se sprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanca. U posudu sa žumancima dodati neskvik umutiti i zatim dodati otopljen margarin.

Zatim dodati brašno koje je prethodno izmešano sa C praškom za pecivo.

Kada sve to umutite, u posudu u kojoj su belanca postepeno dadajte šećer, kašiku po kašiku, dok ne dobijete čvrst sneg.

Kada to završite, laganom brzinom, kašiku po kašiku, dodajete smesi gde je neskvik.

Kada lepo sjedinite što kraće, izlijte u manji pleh veličine 20×30 obložen pek papirom i pecite nekih 15-tak do 20 minuta na 180°C.

Kada kora bude gotova izvadite je i okrenite da se hladi, presecite na pola, jednaki delovi da budu.

U jednoj posudi izmešajte kiselu pavlaku i C šećer u prahu i namažite polovinu kore.

Drugu prebacite preko ravnomerno, istopite čokoladu i prelijte.

Ostavite u frižideru da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač možete seći čim se malo prohladi, a gledajte da koru ne prepečete da bi bio sočniji, baš to mu daje jedinstvenost.