C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka + 200 ml
2 C pudinga od čokolade
2 C pudinga od vanile
10 kašika C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
125 g putera
750 g četvrtastog keksa
3 C šlag krema
120 ml kisele vode

Naši proizvodi
Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Nenina čokoladna fantazija

Probaćete i ostaćete bez teksta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 14-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

2 kesice C pudinga od čokolade pomešati sa 5 kašika C šećera u prahu i malo hladnog mleka.

Zatim ga zakuvati u pola litre provrelog mleka u koje smo dodali 1 C vanilin šećer.

Dodati crnu čokoladu i pola paklice putera, sve dobro izmešati.

To isto uraditi i sa 2 kesice C pudinga od vanile i preostalih pola litre mleka u koji smo takođe dodali 1 C vanilin šećer, u skuvani puding dodati 100 g bele čokolade i preostali puter.

U četvrtastu tepsiju (20x30cm) ređati keks koji umačemo u mlako mleko, pa sipamo čokoladni puding.

Opet keks koji namočimo u mleko pa vanilin puding i na kraju treći red namočenog keksa.

Ostavimo da se ohladi, pa preko dodamo umućeni C šlag krem (šlag polako mutiti sa kiselom vodom, mikserom, prvo malom brzinom pa postepeno povećavati).

Ohladiti u frižideru i seći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto putera možete koristiti margarin. U mleko u koje umačete keks možete dodati malo ruma.