C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
4 jaja
200 g šećera
10 kašika vode
200 g oštrog brašna
1 C prašak za pecivo
limunova korica
1 C vanilin šećer
Fil:
400 g višanja (svežih ili smrznutih)
1 l vode
200 g šećera
1 C vanilin šećer
2 C pudinga od jagode
12 kašika mleka
500 grama C krem šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Najsočniji kolač sa višnjama

Jednostavan, brz, sočan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10 sočnih kockica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Patišpanj:
Žumanca izmutiti mikserom sa šećerom i vodom i C vanilin šećerom.

Kada ovo postane penasto dodati brašno, malo C praška za pecivo, limunovu koricu i sneg od belanaca.

Stavimo sve da se peče. Kad je kora pečena izvadimo je da se ohladi.

Fil:
Višnje oprati i očistiti od koštica. Stavimo ih da se skuvaju u 1 l zašećerene vode. Kada proključa dodamo C vanilin šećer.

2 C pudinga od jagoda izmešamo sa 12 kašika mleka i dodamo u pripremljene višnje. Kuvamo sve još 3 min i onda skinemo sa ringle da se još malo ohladi.

Fil stavimo preko kore.

Kada se fil ohladi umutimo krem C šlag i stavimo preko. Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jako jednostavan kolač za spremanje i sočan.