C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
2 čaše od jogurta šećera
200 ml mleka
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
3 čaše brašna
nepuna čaša ulja
Fil:
1 l mleka
7 kašika C griza
2 čaše šećera
200 g C kokosa
čokolada za glazuru

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Najlepši kolač od kokosa

Kolač je fantastičan, brzo se priprema i veoma je izdašan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: više od 30 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati mleko, ulje, C kakako, brašno i C prašak za pecivo.

Posebno umutiti belanca i spojiti sa prethodnom smesom.

Pola smese sipati u namazan i brašnom posut pleh. Malo zapeći u rerni.

Na to sipati fil, preko njega ostatak smese sa jajima, pa zatim vratiti u rernu. Peći na 200 C oko 30 min.

Fil:
U mleko dodati šećer. Kada zakuva, smanjiti vatru i polako dodavati C griz i mešati, kako se ne bi stvorile grudvice.

Kada se zgusne, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.

U topao fil dadati C kokos i dobro izmešati.

Na pečen i prohlađen kolač izliti glazuru od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom kuvanja fila najbolje je koristiti žicu za mešanje.