C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 žumanaca
6 kašika C šećera u prahu
8 kašika mleka
1/2 C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
6 kašika glatkog brašna
Fil:
6 belanaca
10 kašika kristal šećera
2 C vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Munchmallow

Stari recept. Ukus fantazija. Lagan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izraditi žumanca i C šećer u prahu dok se šećer ne istopi i žumanci ne poblede, sjediniti i ostale sastojke.

Pleh 22×30 cm, peći oko 15 minuta na 200°C.

Izmutiti belanca da budu čvrsta, dodati 10 kašika kristal šećera i 2 C vanilin šećera, mutiti mikserom dok se šećer ne istopi.

Zatim sve premazati preko pečene kore. Vratiti u rernu, ali smanjiti na 100-150°C.

Potrebno je da belanci odozgo dobiju po čitavoj površini zlatnu boju.

Napraviti glazuru, kada se kolač prohladi preliti ga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Napravite odmah duplu meru!