C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
200 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
250 ml ulja
375 ml mleka
450 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 kašike C slatkog kakao praha

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Slatki kakao

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Mramorni kuglof

Morate napraviti ovaj kuglof, sa C slatkim kakao prahom je čaroban!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer dodati C vanillin šećer, ulje, mleko, brašno i na kraju C prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.

Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati C slatki kakao i dobro izmešati.

Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, 3 do 4 kašike onda preko sipati svetlu masu i tako dok se sve ne potroši.

Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 40 minuta.

Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.

Ostaviti u kalupu da se ohladi.

Kuglof prelijte glazurom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata