C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
4 jajeta
200 g brašna
150 ml ulja
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
150 ml mleka
2 kašike mleka
Za nadev:
250 g višanja
Za posipanje:
po potrebi C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Mramorni kolač sa višnjama

Veoma ukusna poslastica koja se brzo priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje,dodati 150 ml mleka, ulje i izmešati.

U jednoj posudi pomešati 3 kašike šećera, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.

U zasebnoj posudi sjediniti 3 kašike šećera, C kakao i 2 kašike mleka.

U smesu od žumanaca dodati suve sastojke (smesu sa brašnom) i izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati smesu u kojoj je C kakao i izmešati.

Pekač premazati uljem, posuti brašnom i usuti tamnu smesu (u kojoj je C kakao). Preko rasporediti višnje. Prekriti svetlom smesom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na parčad željene veličine, posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata