burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija8

Mramorni kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za smesu:

4 jajeta

200 g brašna

150 ml ulja

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

6 kašika šećera

2 kašike C kakaoa

150 ml mleka

2 kašike mleka

Za nadev:

250 g višanja

Za posipanje:

po potrebi C šećera u prahu

Mramorni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje,dodati 150 ml mleka, ulje i izmešati.

U jednoj posudi pomešati 3 kašike šećera, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.

U zasebnoj posudi sjediniti 3 kašike šećera, C kakao i 2 kašike mleka.

U smesu od žumanaca dodati suve sastojke (smesu sa brašnom) i izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati smesu u kojoj je C kakao i izmešati.

Pekač premazati uljem, posuti brašnom i usuti tamnu smesu (u kojoj je C kakao). Preko rasporediti višnje. Prekriti svetlom smesom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na parčad željene veličine, posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mramorni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje,dodati 150 ml mleka, ulje i izmešati.

U jednoj posudi pomešati 3 kašike šećera, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.

U zasebnoj posudi sjediniti 3 kašike šećera, C kakao i 2 kašike mleka.

U smesu od žumanaca dodati suve sastojke (smesu sa brašnom) i izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati smesu u kojoj je C kakao i izmešati.

Pekač premazati uljem, posuti brašnom i usuti tamnu smesu (u kojoj je C kakao). Preko rasporediti višnje. Prekriti svetlom smesom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na parčad željene veličine, posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept