C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 margarin
1 čaša jogurta
1/2 šolje mleka
2 jaja
3 kesice C vanilin šećera
1/2 kocke kvasca
500 g brašna
mleveni orasi
mleveni rogač
džem

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Moravski virovi

Štrudla sa mlevenim orahom, rogačem i džemom kao nadev. Razvijene 3 kore se premazuju ovim redom i urolaju u rolat.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od navedenih sastojaka pripremiti testo i podeliti na tri dela.

Razviti prvi deo i posipati mlevenim orasima i 1 kesicom C vanilin šećera.

Razviti drugu koricu, pa je prebaciti na prvu. Posipati mlevenim rogačem i 1 kesicom C vanilin šećera.

Razviti treću koricu, pa je prebaciti na drugu i premazati džemom.

Najlepše je džemom od šipka. Sve tri kore koje su jedna na drugu uviti u rolat.

Staviti u četvrtastu tepsiju i pustiti da naraste jedno 30 minuta.

Peći na 200 stepeni oko 45 minuta pa proveriti iglom da li je pečeno.

Kada bude pečena posuti odozgo mlevenim šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata