C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
3 jaja
5 kašika šećera
2 kašike C griza
2 kašike C kakaoa
9 kašika mleka
6 kašika bašna
1 C pašak za pecivo
Za preliv:
400 ml mleka
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 kesica C šlaga

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nina

Mokri kolač

Mekan i sočan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6-8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Korak 1:
Umutite belanca, dodajući šećer, zatim žumanca, C griz, C kakao, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo.

Korak 2:
Dobijenu smesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.

Korak 3:
Zagrejte mleko u koje ste dodale šećer i C vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlekom. Kada se ohladi, poslužite uz malo C šlaga, slatke pavlake ili kuglu C sladoleda od vanile i rendane čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata