C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kg tanjih kora
500 g višanja
oko 1 dl ulja
5 kašika C griza
5 kašika šećera
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Moja pita sa višnjama

Najjednostavnija i najukusnija pita.

Vreme pripreme: 15 minuta. Broj porcija: 7 rolata
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jednu koru premazati malo uljem i pola kašike šećera se pospe, staviti drugu pa ponoviti ulje i šećer.

Staviti treću koru, pa na jednom kraji po dužini poređati višnje, posuti ravnom kašikom C griza i isto toliko šećera, krajeve malo preklopiti i urolati.

Ponavljati sve dok imate kora.

Peći 10-tak minuta na 200 stepeni i još jedno pet minuta na 150 stepeni.

Malo rashladiti, seći na parčiće željene veličine i po ukusu posuti C prah šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bitno da kore nisu mnogo debele.