C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
3 kašike C kakaoa
1/2 l čokoladnog mleka
Fil:
300 g mlevenog keksa
2 kisele pavlake
200 g C šećera u prahu
300 g C šlag krema
300 ml kisele vode
1 euroblok

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Mleveni keks kolač

Jedna lepa poslastica!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, uljem, C praškom za pecivo, C kakaom i na kraju dodati brašno.

Razliti u pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Vruću koru preliti sa 1/2 l čokoladnog mleka.

Fil:
Kiselu pavlaku umutiti sa šećerom, posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom. Kada se umuti šlag dodati u kiselu pavlaku i na kraju dodati mleveni keks.

Kada se ohladi kora, dodati fil preko kore i odozgo narendati euroblok.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata