Početna > Recepti > Recepti za kolače > Mladenčići
Sastojci
Testo:
600 g brašna
300 ml vode
1 kesica C suvi kvasac
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
Za premazivanje:
2-3 kašike meda
100 g mlevenih oraha
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 40 mladenčića
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U vanglu sipati prosejano brašno pa dodati so, ulje i mlaku vodu u kojoj smo razmutili šećer i kvasac. Zamesiti testo, testo treba da je elastično, mekano i da se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo da odstoji 30 min. Zatim testo na pobrašnjenoj podlozi razviti debljine 0,5cm, pa manjom čašicom vaditi pogačice i redjati ih u pleh gde smo stavili papir za pečenje.
Treba da imamo tačno 40 pogačica.
Ostaviti ponovo pola sata da se odmore. Zatim namazati mladenčiće uljem i izbockati po gornjoj površini zarezanom grančicom voćke koja je tada u cvatu (višnja, kajsija), a može i grančicom bosioka.
Peći mladenčiće na 200 C oko 15-20 min, zavisi od vaše rerne.
Kad su pečeni, prohladiti ih i svaki mladenčić premazati otopljenim medom i posuti mlevenim orasima.
Običaj za Mladence jeste da žene ustaju rano i mese ove kolačiće od pšeničnog brašna.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs