C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
300 g ovsenih pahuljica
1 kesica C praška za pecivo
50 g kikiriki putera
2 pune kašike meda
10 urmi
Fil:
500 g višanja
1 kašika chia semenki
1 kesica C želatina
2 kašike meda
Preko fila:
100 g crne čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jana

Miss Cherry

Miss Cherry je kremasta fantazija kiselkasto čokoladnog ukusa koja raduje nepca. Tokom pripreme kuća miriše i kolač opija. Mirisi i ukus mame a tek izgled!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Podloga:
U blenderu samleti ovsene pahuljice i urme. Dodati C prašak za pecivo, kiriki puter i 2 kašike meda.

Dobijenu smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180°C 10 minuta.

Fil:
U 200 ml vode kuvati višnje, nakon što voda provri dodati 2 kašike meda, chia semenke i 1 kesicu C želatina.

Smesu preliti preko gotove podloge.

Ostaviti da se stegne 24 h.

Dan kasnije otopiti čokoladu na pari i preliti preko.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil od višanja praviti nakon što se podloga ispeče, voditi računa da nije jaka vatra!
Moguće su razne varijacije u receptu.
Možete koristiti koje god voće želite.