Početna > Recepti > Recepti za kolače > Miss Cherry
Sastojci
Podloga:
300 g ovsenih pahuljica
1 kesica C praška za pecivo
50 g kikiriki putera
2 pune kašike meda
10 urmi
Fil:
500 g višanja
1 kašika chia semenki
1 kesica C želatina
2 kašike meda
Preko fila:
100 g crne čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Podloga:
U blenderu samleti ovsene pahuljice i urme. Dodati C prašak za pecivo, kiriki puter i 2 kašike meda.
Dobijenu smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180°C 10 minuta.
Fil:
U 200 ml vode kuvati višnje, nakon što voda provri dodati 2 kašike meda, chia semenke i 1 kesicu C želatina.
Smesu preliti preko gotove podloge.
Ostaviti da se stegne 24 h.
Dan kasnije otopiti čokoladu na pari i preliti preko.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Fil od višanja praviti nakon što se podloga ispeče, voditi računa da nije jaka vatra!
Moguće su razne varijacije u receptu.
Možete koristiti koje god voće želite.