C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice:
120 g margarina
150 g C šećera u prahu
2 kašike meda
2 kašike kisele vode
500 g brašna
1 kašičica C sode bikarbone
Za fil:
1 l vode
200 g šećera
8-9 kašika C čvrstina
2 C vanilin šećera
200 g mlevenih oraha
1 margarin
ekstrat od ruma
200 g čokolade za prelivanje minjona

Naši proizvodi
Šećer u prahu Soda bikarbona Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Minjoni

Izvanredan izgled i ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 60 komada
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:
Korice:
Od navedenih sastojaka zamesi testo i peći 4 korice na prevrnutom plehu.

Fil:
Staviti da provri voda i šećer i u to zakuvati C čvrstin koji je razmućen u malo hladne vode. Kad se zgusne dodati C vanilin šećer, mlevene orahe i rum po ukusu.

Ohlađeni fil sjediniti sa umućenim margarinom.

Filovati korice, pritisnuti poslužavnikom i nečim teškim da se korice dobro slepe sa filom.

Ostaviti da kolač odstoji 2 dana da se otpuste korice.

Onda poseći kocke željene veličine i ostaviti u zamrzivač na 3-4 sata da se zalede.

Na pari otopi čokoladu sa 5-6 kašika ulja i u to umakati zaleđene kolačiće i stavljati na papir za pečenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovo je velika mera i može se praviti u pola mere.