burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija6

Mini tartovi sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

6 malih kalupa za tart (prečnika 7-8 cm)

Testo:

100 g brašna

50 g maslaca

2,5 kašike hladne vode

prstohvat soli

Za podmazivanje kalupa:

malo maslaca i brašna

Krem:

1 kesica C pudinga od vanile

3 dl mleka

3-4 kašike šećera

1 žumance

80 g maslaca

1 kesica C vanilin šećera

Preliv od višanja:

250-300 g višanja

2 kašike šećera

Mini tartovi sa višnjama

Koraci pripreme

Maslac iseći na sitne kockice, pomešati sa prosejanim brašnom, prstohvatom soli i dve i po kašike hladne vode i mesiti dok se ne dobije ujednačena kompaktna masa (5-10 minuta).

Zaviti u samoleplivu foliju i ostaviti u frižider 2 sata.

Dok je testo u frižideru skuvajte puding:
Pomešajte C puding od vanile sa 3-4 kašike šećera, žumancetom i malo hladnog mleka oduzetog od 3 dl i dobro izmešajte da dobijete glatku smesu.

Ostatak mleka stavite da provri i kad provri umešajte pripremljenu smesu i kuvajte nekoliko minuta na umerenoj vatri uz mešanje.

Skuvan puding prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se skroz ohladi.

Kada se puding dobro ohladi uz stalno mućenje mikserom dodajte omekšali maslac i C vanilin šećer da dobijete glatku kremu.

Višnje pospite šećerom i dinstajte u sopstvenom soku 5 minuta. Ako koristite sveže višnje možete dodati vrlo malo vode, za one iz zamrzivača nije potrebno dodavanje vode.

Kalupe za tart dobro podmažite maslacem i pospite brašnom.

Ohlađeno testo iz frižidera podelite na 6 jednakih loptica i svaku razvaljajte na krug malo većeg prečnika nego što je kalupić za tart i rasporedite u kalupiće i utisnite testo u žljebove, a višak koji prelazi preko ivica odsecite tako što ćete preći oklagijom preko ivica kalupa.

Testo prekrijte folijom i popunite pasuljem ili keramičkim kuglicama za pečenje da testo ne izgubi oblik i vratite u frižider na 20-30 minuta.

Rernu zagrejte na 180-200 C i pecite tartove 15 minuta. Ako imate rernu sa ventilatorom koristite opciju pečenja sa ventilatorom i samo donjim grejačem.

Pečene tartove oslobodite folije i izvadite iz kalupića dok su još topli.

Pomoću šprica na dno svakog tarta nanesite sloj krema, rasporedite višnje preko krema pa preko opet krem.

Ukrasite višnjama.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mini tartovi sa višnjama

Koraci pripreme

Maslac iseći na sitne kockice, pomešati sa prosejanim brašnom, prstohvatom soli i dve i po kašike hladne vode i mesiti dok se ne dobije ujednačena kompaktna masa (5-10 minuta).

Zaviti u samoleplivu foliju i ostaviti u frižider 2 sata.

Dok je testo u frižideru skuvajte puding:
Pomešajte C puding od vanile sa 3-4 kašike šećera, žumancetom i malo hladnog mleka oduzetog od 3 dl i dobro izmešajte da dobijete glatku smesu.

Ostatak mleka stavite da provri i kad provri umešajte pripremljenu smesu i kuvajte nekoliko minuta na umerenoj vatri uz mešanje.

Skuvan puding prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se skroz ohladi.

Kada se puding dobro ohladi uz stalno mućenje mikserom dodajte omekšali maslac i C vanilin šećer da dobijete glatku kremu.

Višnje pospite šećerom i dinstajte u sopstvenom soku 5 minuta. Ako koristite sveže višnje možete dodati vrlo malo vode, za one iz zamrzivača nije potrebno dodavanje vode.

Kalupe za tart dobro podmažite maslacem i pospite brašnom.

Ohlađeno testo iz frižidera podelite na 6 jednakih loptica i svaku razvaljajte na krug malo većeg prečnika nego što je kalupić za tart i rasporedite u kalupiće i utisnite testo u žljebove, a višak koji prelazi preko ivica odsecite tako što ćete preći oklagijom preko ivica kalupa.

Testo prekrijte folijom i popunite pasuljem ili keramičkim kuglicama za pečenje da testo ne izgubi oblik i vratite u frižider na 20-30 minuta.

Rernu zagrejte na 180-200 C i pecite tartove 15 minuta. Ako imate rernu sa ventilatorom koristite opciju pečenja sa ventilatorom i samo donjim grejačem.

Pečene tartove oslobodite folije i izvadite iz kalupića dok su još topli.

Pomoću šprica na dno svakog tarta nanesite sloj krema, rasporedite višnje preko krema pa preko opet krem.

Ukrasite višnjama.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept