C Slatka tradicija

Sastojci
6 malih kalupa za tart (prečnika 7-8 cm)
Testo:
100 g brašna
50 g maslaca
2,5 kašike hladne vode
prstohvat soli
Za podmazivanje kalupa:
malo maslaca i brašna
Krem:
1 kesica C pudinga od vanile
3 dl mleka
3-4 kašike šećera
1 žumance
80 g maslaca
1 kesica C vanilin šećera
Preliv od višanja:
250-300 g višanja
2 kašike šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Mini tartovi sa višnjama

Mini tartovi punjeni ukusnim kremom od pudinga i višnjama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Maslac iseći na sitne kockice, pomešati sa prosejanim brašnom, prstohvatom soli i dve i po kašike hladne vode i mesiti dok se ne dobije ujednačena kompaktna masa (5-10 minuta).

Zaviti u samoleplivu foliju i ostaviti u frižider 2 sata.

Dok je testo u frižideru skuvajte puding:
Pomešajte C puding od vanile sa 3-4 kašike šećera, žumancetom i malo hladnog mleka oduzetog od 3 dl i dobro izmešajte da dobijete glatku smesu.

Ostatak mleka stavite da provri i kad provri umešajte pripremljenu smesu i kuvajte nekoliko minuta na umerenoj vatri uz mešanje.

Skuvan puding prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se skroz ohladi.

Kada se puding dobro ohladi uz stalno mućenje mikserom dodajte omekšali maslac i C vanilin šećer da dobijete glatku kremu.

Višnje pospite šećerom i dinstajte u sopstvenom soku 5 minuta. Ako koristite sveže višnje možete dodati vrlo malo vode, za one iz zamrzivača nije potrebno dodavanje vode.

Kalupe za tart dobro podmažite maslacem i pospite brašnom.

Ohlađeno testo iz frižidera podelite na 6 jednakih loptica i svaku razvaljajte na krug malo većeg prečnika nego što je kalupić za tart i rasporedite u kalupiće i utisnite testo u žljebove, a višak koji prelazi preko ivica odsecite tako što ćete preći oklagijom preko ivica kalupa.

Testo prekrijte folijom i popunite pasuljem ili keramičkim kuglicama za pečenje da testo ne izgubi oblik i vratite u frižider na 20-30 minuta.

Rernu zagrejte na 180-200 C i pecite tartove 15 minuta. Ako imate rernu sa ventilatorom koristite opciju pečenja sa ventilatorom i samo donjim grejačem.

Pečene tartove oslobodite folije i izvadite iz kalupića dok su još topli.

Pomoću šprica na dno svakog tarta nanesite sloj krema, rasporedite višnje preko krema pa preko opet krem.

Ukrasite višnjama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata