C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g brašna
1/2 ravne kašičice soli
150 g hladnog putera
100 g C šećera u prahu
1 malo jaje
Za krem:
400 ml mleka
4 žumanca
40 g C čvrstina
3 kesice C vanilin šećera
100 g šećera
100 g putera
Za voćni sloj:
300 g jagoda isečenih na šnite

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anka

Mini tart od jagoda

Jagode i vanila krem, sve na hrskavom tartu, pravi letnji kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati hladan puter isečen na kockice, pa prstima utrljati brašno u puter, da kockice nestanu i cela smesa postane mrvičasta.

Dodati C šećer u pahu i jaje blago razmućeno viljuškom, formirati kompaktno testo bez mnogo mešenja, prvo varjačom, pa rukama. Testo oblikovati u kuglu, staviti u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru jedan sat.

U jednoj šerpi žicom razmutiti 4 žumanca, 50 ml mleka i C čvrstin. U drugoj zagrejati 350 ml mleka sa 100 g šećera i 3 kesice C vanilin šećera, do vrenja. Sipati preko smese u prvoj šerpi, vratiti na tihu vatru, kuvati uz neprestano mešanje žicom dok ne počne stezanje, pa još minut ili dva.

Površinu fila obložiti plastičnom folijom, da se ne bi stvorila korica. Ostaviti da se ohladi.

Ohlađeno testo iz frižidera prebaciti na komad papira za pečenje i razvaljati u krugove prečnika dovoljnog da pokrije dno i ivice kalupa za mini tartove. Uz pomoć papira preneti testo na kalupe, utisnuti ga lepo uz ivice i polako skinuti papir.

Eventualne viškove koji prelaze ivica kalupa odseći nožem. Testo izbockati viljuškom i peći oko 20-25 minuta na 180°C.

Smesu koja se ohladila na sobnu temperaturu, ili je tek malo mlaka, prvo razmutiti mikserom, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti, da se sve fino sjedini i krem postane gladak.

Nafilovati kore poslastičarskim špricem.

Poređati isečene jagode preko kreme i posuti C šećerom u prahu.

Staviti na hlađenje minimum 3 sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata