C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
100 g šećera
1 C vanilin šećer
300 ml mleka
2 šolje brašna (2 dl)
30 g C slatki kakao
1/2 kašičice začina za medenjake
1 C prašak za pecivo
3-4 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Slatki kakao Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Mini krofnice

Za ove krofnice ne treba puno materijala, a ispeku se za pola sata. Dobijete punu činiju krofnica i onda možete da uživate.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 60 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti ručno jaja i šećer, dodati C vanilin šećer i mleko, zatim brašno, C prašak za pecivo, sjediniti i na kraju umešati ulje.

Masu podelite na 2 dela i u jedan umešajte C slatki kakao.

Zagrejati aparat za krofnice i sipati po kašičicu smese u kalup.

Zatvoriti i sačekati da se ispeku.

Ponavljajte sve dok ima testa.

Možete ih jesti prazne, sa džemom od kajsija ili ukrasiti čokoladom. Pustite mašti na volju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata