C Slatka tradicija

Sastojci
Za koricu:
100 g maslaca
180 g mlevenog keksa
Za fil:
300 g macarpone sira
100 g C šećer u prahu
2 jaja
1 C vanilin šećer
1 kašika C čvrstina
180 g milerama
Za preliv:
400 g jagoda
3 kašike šećera
1,5 kašika C čvrstina
1 kašika vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Mini cheesecake

Brzo se sprema, još brže pojede. Pravi osvežavajući, letnji kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremiti kalup za mafine i staviti papirne korpice.

Otopiti maslac, pa u njega dodati mleveni keks, sipati u kalupe i utapkati kašikom.

Sastojci za fil treba da budu sobne temperature. Sir mascarpone i C šećer u prahu umutiti mikserom, dodati jedno po jedno jaje, zatim C vanilin šećer, C čvrstin i mileram.

Fil sipati u korpice, pa staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 160°C oko 15 minuta (fil će još biti mekan, ali se hlađenjem steže).

Jagode i šećer skuvati. Iseckati u bledneru i procediti.

Gustin i vodu pomešati, dodati jagodama i kuvati nekoliko minuta.

Malo ohladiti, preliti preko kolača i po želji ukrasiti voćem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti preko noći u frižideru kako bi se lepo ohladilo i fil stegnuo. Biće još ukusnije hladno.