C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
500 g brašna
250 g maslaca
125 g šećera u prahu
1 kesica praška za pecivo
4-5 kašika kisele pavlake
3 žumanca
1 jaje
1 kašičica rendane limunove kore
Krema:
500 ml mleka
5 kašika brašna
200 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
1 kašičica rendane narandžine kore
2 kašičice ruma
200 g maslaca
nekoliko kašika džema od šipurka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mimoza kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U brašno staviti šećer, maslac narezan na kocke, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna, te zamesiti prhko testo. Ostaviti ga da malo odmori.

Podeliti testo na četiri dela i svaki razvući oklagijom na veličinu pleha u kom će se peći.

Pleh obložiti pek papirom i peći da korice poprime tek laganu boju.

Za kremu pomešati brašno sa malo mleka, a ostatak zakuvati sa šećerima. U provrelo mleko sipati smesu od brašna i skuvati kao za puding. Kremu dobro ohladiti pa sastaviti sa izrađenim maslacem. Dodati rum i rendanu koru narandže.

Kolač slažemo tako što u pleh prvo stavimo jednu koru, premažemo džemom, poklopimo drugom korom.

Preko druge kore sipamo kremu i poravnamo.

Sad preko kreme stavimo treću koru, premažemo džemom i poklopimo četvrtom korom.

Pritisnemo malo da se lepo slepe i ostavimo kolač da odstoji. Obilno ga posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da prenoći, tada će kore lepo povući džem i omekšati, ako uspete da odolite da ga ne probate, mi nismo po običaju.