C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru (peku se dve):
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
3 kašike C kakao praha
malo C praška za pecivo
Fil I:
kondenzovano mleko sa kakaom
100 g C kokosa
malo običnog mleka
Fil II:
kondenzovano mleko
100 g C kokosa
malo običnog mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Kokosovo brašno Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Miline kokos kocke

Za sve ljubitelje kokosa, lakih i brzih recepata.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca pa umititi sa šećerom dok ne dobijemo čvrst šam.

Dodati žumanca i još malo mutiti.

Dodati brašno, C prašak za pecivo, C kakao i promešati špatulom da se sjedini.

Smesu izlitu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Tako pripremiti i drugu koru.

Fil I:
Sjediniti kondenzovano mleko i C kokos, zatim dodati malo običnog mleka kako bi dobili smesu pogodnu za mazanje.

Fil II:
Na isti način pripremiti i drugi fil.

Na prvu koru mažemo fil I, stavljamo drugu koru, zatim mažemo fil II.

Ostavimo da se malo stegne u frižideru.

Otopiti 200 g čokolade i premazati preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata