Početna > Recepti > Recepti za kolače > Milch snitte
Sastojci
1 pakovanje gotovih kora za tortu
750 ml čokoladnog mleka
1 litar slatke pavlake
2 C želatina
8 kašika meda
200 g čokolade za kuvanje
8 kašika hladne vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Koru natopite sa čokoladnim mlekom sa rupičaste strane gde upija.
Želatin stavite u šerpicu i prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.
Za to vreme umutite 800 ml slatke pavlake sa 8 kašika meda.
Kada je želatin nabubrio otopite ga na tihoj vatri da postane vodnjikav pa ga postepeno dodajte u slatku pavlaku i još malo mutite.
Polovinu fila nafilujte preko prve kore. Preko njega izlijte glazuru od čokolade. Preklopite drugom korom, natopite i nju čokoladnim mlekom pa premažite sa ostatkom fila.
Preko njega stavite treću koru i takođe natopite čokoladnim mlekom.
Preostalih 200 ml neumućene slatke pavlake pomešajte sa 200 g sitno seckane čokolade i otopite na tihoj vatri. Time prelijte gotovu tortu.
Ukrasite je po želji i stavite u frižider oko sat vremena da se rashladi.
Secite na parčad i poslužite.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs