C Slatka tradicija

Sastojci
1 belance
200 g C šećera u prahu
200 g šećera
150 ml vode
100 ml vode za 2 C želatina
C kokos
aroma jagode
1 C šlag

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Kokosovo brašno Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jeka

Mekani zalogajčići

Ukusno!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 100 ml vode staviti C želatin da nabubri, 150 ml vode prokuvajte sa 200 g kristal šećera oko 10 min.

Belance umutiti u čvrst sneg sa C šećerom u prahu.

C želatin rastopiti i dodati u belance, pa sipati postepeno vodu sa šećerom i mutiti dok ne postane gusta i penasta.

Smesu podeliti u dva dela, u prvi deo dodati 50 g kokosa, a u drugi deo ukapajte aromu jagode.

Pleh posuti kokosom, pa sipati beli deo, pa odozgo deo s jagodom. Preko svega staviti C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač možete ukrasiti po želji, čokoladom, šlagom, pavlakom...