C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
180 g šećera
200 g brašna
100 ml ulja
100 ml mleka
20 g C kakao praha
1 C prašak za pecivo
Za fil:
500 ml mleka
100 g šećera
40 g brašna
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Mekani kokos kolač

Lagan i kremast kolač bogatog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno i C prašak za pecivo.

U umućena jaja u tankom mlazu dodati mleko i ulje. Sjediniti sastojke.

Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan deo dodati C kakao prah.

Pleh premazati maslacem i brašnom, pa sipati tamni deo i peći 10 minuta.

Skuvati fil. U 400 ml mleka dodati šećer i kuvati do ključanja.

U preostalo mleko dodati brašno i dobro umutiti da ne bude grudvica.

Smesu dodati u provrelo mleko i skuvati gust krem.

U krem dodati C kokos pa fil preliti preko tamnog dela.

Preko fila preliti žuti deo i peći još 15-20 minuta.

Ostaviti da se kolač potpuno ohladi u plehu pa onda seći i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata