C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mlakog mleka
1 kesica C suvog kvasca
2 jaje
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 g margarina sobne temperature
malo soli
oko 700-800 g brašna
Za nadev:
nutela, pekmez, džem (po želji)
Za premazivanje:
50 g margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Mekane buhtle

Mekane i veoma ukusne!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe.

Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja, testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.

Naraslo testo podeliti na loptice i malo ih doraditi. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nadev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim margarinom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju.

Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane margarinom (to nemojte nikako izostaviti).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata