C Slatka tradicija

Sastojci
250 g brašna T-500
200 g šećera
1 kašica cimeta
1 kašičica C sode bikarbone
1 supena kašika džema od kajsije
250 ml kisele vode
120 ml ulja
3 supene kašike C kakaoa
Glazura:
3 kašike džema od kajsije
100 g čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Duška

Medeno srce

Brz i veoma ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednoj posudi pomešati suve sastojke: brašno, cimet, C soda bikarbona, C kakao.

U drugoj posudi pomešati sve mokre sastojke: ulje, kisela voda, pekmez i šećer.

Suve sastojke dodavati u mokre i sve dobro sjediniti.

Peći na 200 stepeni na oko 20 minuta.

Glazura:
Kada je patišpanj pečen vrućeg ga premazati džemom i preko preliti otopljenu čokoladu.

Čokoladu sa dve kašike ulja topim u mikrotalasnoj.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za proveru patišpanja da li je gotov koristite čačkalicu.