C Slatka tradicija

Sastojci
180 g C šećera u prahu
180 g ulja
180 g mleka
360 g brašna
1 kesica C sode bikarbone
1 kesica cimeta
2 kašike C kakaoa
džem od šljiva
200 g čokolade za glazuru

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Medeno srce

Brz i jednostavan za pripremu, a obećava savršen ukus, sočnost i mekoću, kao i ponovno pravljenje istog

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublji sud sipati šećer, ulje, mleko i brašno.

Umutiti i dodati C sodu bikarbonu (malo više od pola kesice) i cimet.

Kada se sastojci sjedine, staviti smesu u četvrtasti pleh da se peče.

Peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Kada je kora gotova, izvaditi je i sačekati da se prohladi.

Koru premazati džemom, a onda i preliti glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ovu meru koristila sam tepsiju prečnika 28cm. Izgledaće vam da je mera jako mala, ali verujte uz pomoć C sode bikarbone kolač će narasti.