burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30

Sastojci

300 ml mleko

300 g šećera

400 g brašna

2 šolje ulja

2 kafene kašičice C sode bikarbone

2 supene kašike cimeta

2 supene kašike džema (bilo koji)

Za dekoraciju:

100 g čokolade

Medeno srce

Koraci pripreme

U posudu za mešanje dodajte mleko i šećer, mutiti dok se šećer ne istopi, zatim dodajte brašno, ulje, C sodu bikarbonu, cimet i džem (ja sam koristila džem od šljiva).

Posudu za pečenje premazati uljem i posuti brašnom.

Zagrejati rernu na 200 C i peći kolač dok ne porumeni.

Kada se ispeče namazati džemom odozgo i preliti sa otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

U posudu za mešanje dodajte mleko i šećer, mutiti dok se šećer ne istopi, zatim dodajte brašno, ulje, C sodu bikarbonu, cimet i džem (ja sam koristila džem od šljiva).

Posudu za pečenje premazati uljem i posuti brašnom.

Zagrejati rernu na 200 C i peći kolač dok ne porumeni.

Kada se ispeče namazati džemom odozgo i preliti sa otopljenom čokoladom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept