C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
250 ml mineralne vode
120 ml ulja
200 g šećera
1 kašika marmelade od kajsija
250 g brašna
3 kašike C slatkog kakaoa
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 kašičica cimeta
Za premaz:
3 velike kašike marmelade od kajsija
I još:
200 g čokolade za kuvanje
3 velike kašike kisele pavlake

Naši proizvodi
Slatki kakao Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Medeno srce

Ukoliko ste obožavatelj medenih srca ovaj kolač ćete praviti minimum jednom nedeljno. Sočna kora i još sočnija glazura sa marmeladom od kajsije. Kakav spoj!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublju posudu sipati vodu, ulje, šećer, C vanilin šećer i kašiku marmelade. U drugu posudu sjediniti brašno, C kakao, C prašak za pecivo i cimet i sipati u tečni deo. Umutiti mikserom.

Usuti u podmazan pleh veličine 25x25cm i peći 25 minuta na 200 stepeni zavisno od rerne. Ja uvek probam viljuškom ili čačkalicom.

Kad je kora pečena izvaditi iz rerne i dok je još vruće premazati sa 3 kašike marmelade.

Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa 3 kašike pavlake i preliti preko kolača. Ostaviti u frižider da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako kora ispadne mnogo debela možete preseći na pola i dobiti duplu porciju!
Obe polovine premazati marmeladom i glazurom.