C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
250 g brašna
200 g šećera
50 g C Kakao praha
300 ml kisele vode
80 ml ulja
100 g džema od kajsije
1 kašičica C Sode bikarbone
10 g cimeta
5 g mlevenog karanfilića
3 g muskatnog oraščića u prahu
Preliv i glazura:
100 g džema od kajsije
200 g tamne čokolade
50 ml ulja
20 g C Kakao praha

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Medeno srce

Recept za jednostavan posni kolač čiji će vas ukus oduševiti.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati suve sastojke za patišpanj: brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i začine.

Pomešati vlažne sastojke: kisela voda, ulje, džem.

Spojiti suve i vlažne sastojke.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 170 C, u plehu dimenzija 22cm x 35cm.

Premazati kolač džemom i ostaviti ga da se hladi.

Pripremiti glazuru od čokolade i ulja i preliti preko ohlađenog kolača.

Posuti kakao prahom prilikom serviranja.

Komentari potrošača:

03.12.2023
Divno, isprobaću ovaj recept.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata