C Slatka tradicija

Sastojci
350 g brašna
1 kašičica kombinacije mlevenog đumbira, karanfilića i cimeta
1 kašičica C sode bikarbone
125 g maslaca
150 smeđeg šećera
4 kašike meda
1 jaje

Naši proizvodi
Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Medenjak

Umesiti testo i ostaviti friz da odmori oko 30 min. Zatim razvući oklagijom na 1 cm debljine. Seći kalupima i peći.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 60
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.

Brašno, začine, C sodu bikarbonu i šećer promešati u činiji. Dodati otopljeni maslac, med i jaje. Zamesiti testo.

Podeliti testo na 4 dela (radi lakšeg razvijanja oklagije) i istanjiti na papiru za pečenje, debljine 5 - 10mm.

Modlama seći oblike i prebaciti na pleh. Peći 10 minuta ili dok ne budu žuto - braonkaste boje.

Izvaditi iu potpunosti ohladiti, pa dekorisati kraljevskom glazurom, po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ukrašavanje ovih medenjaka preporučujem KRALjEVSKU GLAZURU, brzo se suši, bele je boje, a možete je i obojiti uz pomoć jestivih boja. Moja omiljena kombinacija je bela.