C Slatka tradicija

Sastojci
15 kašika domaćeg kuvanog paradajza
15 kašika ulja
15 kašika šećera
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašika džema od kajsije
brašno po potrebi
1 belance
200 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Medenjaci

Brzi, medeni kolačići.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju staviti 15 kašika domaćeg kuvanog paradajza, 15 kašika ulja, 15 kašika šećera, 1 kašičicu C sode bikarbone, 1 kašiku džema od kajsije i brašno po potrebi i umesiti glatko testo.

Testo razviti oklagijom debljine prsta. Malom čašicom vaditi krugove i ređati u podmazan pleh. Peći.

Dok se medenjaci peku, dobro umutiti 1 belance i 200 g C šećera u prahu.

Pečene medenjake umakati u belance i ostaviti da se osuše.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Belance i C šećer u prahu mutiti mikserom 15-tak minuta da bude gusto i glatko. Vruće medenjake brzo i po malo umakati u belance.