C Slatka tradicija

Sastojci
350 g margarina
350 g šećera
150 g meda
500 g brašna pomešanog sa kesicom C praška za pecivo
4 kašike kisele vode
1 C puding od vanile
sok od 2 limuna
250 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Medeni posni kolač

Praviti kolač jedan dan ranije da korice upiju fil.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4 duguljaste tacne za kolače
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto 100 g margarina i 150 g šećera. Dodati 150 g meda, 4 kašike kisele vode i 500 g brašna pomešanog sa 1 kesicom C praška za pecivo.

Umešeno testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti posebno na papiru za pečenje veličine pleha.

Kore peći odvojeno oko 15 min svaku na okrenutom plehu na 180 stepeni.

Skuvati C puding od vanile sa vodom i ostaviti ga da se ohladi.

250 g margarina umutiti penasto sa 200 g C šećera u prahu i sokom od jednog limuna pa pomešati sa ohlađenim pudingom.

Premazati pečene kore, ređati uh jednu na drugu.

Kolač preliti glazurom od C prah šećera i limuna.

Po želji dok se glazura ne stegne narendati čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil podeliti na dva dela. Može u kore da se narenda kora od jednog limuna po želji.