0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4 duguljaste tacne za kolače
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 duguljaste tacne za kolače
350 g margarina
350 g šećera
150 g meda
500 g brašna pomešanog sa kesicom C praška za pecivo
4 kašike kisele vode
1 C puding od vanile
sok od 2 limuna
250 g C šećera u prahu
Umutiti penasto 100 g margarina i 150 g šećera. Dodati 150 g meda, 4 kašike kisele vode i 500 g brašna pomešanog sa 1 kesicom C praška za pecivo.
Umešeno testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti posebno na papiru za pečenje veličine pleha.
Kore peći odvojeno oko 15 min svaku na okrenutom plehu na 180 stepeni.
Skuvati C puding od vanile sa vodom i ostaviti ga da se ohladi.
250 g margarina umutiti penasto sa 200 g C šećera u prahu i sokom od jednog limuna pa pomešati sa ohlađenim pudingom.
Premazati pečene kore, ređati uh jednu na drugu.
Kolač preliti glazurom od C prah šećera i limuna.
Po želji dok se glazura ne stegne narendati čokoladu.
Umutiti penasto 100 g margarina i 150 g šećera. Dodati 150 g meda, 4 kašike kisele vode i 500 g brašna pomešanog sa 1 kesicom C praška za pecivo.
Umešeno testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti posebno na papiru za pečenje veličine pleha.
Kore peći odvojeno oko 15 min svaku na okrenutom plehu na 180 stepeni.
Skuvati C puding od vanile sa vodom i ostaviti ga da se ohladi.
250 g margarina umutiti penasto sa 200 g C šećera u prahu i sokom od jednog limuna pa pomešati sa ohlađenim pudingom.
Premazati pečene kore, ređati uh jednu na drugu.
Kolač preliti glazurom od C prah šećera i limuna.
Po želji dok se glazura ne stegne narendati čokoladu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.