C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlevenih oraha
3/4 kafene kašičice C sode bikarbone
4 supene kašike meda
2 kašike C kakaoa
2-3 šolje brašna

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Medeni oraščići

Divan posni kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Dodati šećer, ulje, mlevene orahe, med, C sodu bikarbonu i C kakao.

Dobro izmešati i dodavati brašna po potrebi da se dobije tvrdo, a sipkavo testo.

Podmazati kalupice za oraščiće i svaki puniti do vrha, pritisnuti palcem da se lepo utisnu.

Peći u plehu na 200 stepeni 8-10 minuta.

Pečene prohladiti i onda ih istresti na tacnu, ponavljati dok ima testa.

Fil:
Džem od kajsija, krem, ganaš ili bilo koji drugi fil ili džem koji Vi volite.

Mazati jednu stranu, a drugom polovinom zalepiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možda je bolje dan ranije ispeći, a sutradan filovati da se dobro ohlade.