C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
200 g belog brašna
2 kašike C kakaoa praha
100 g šećera
2 jaja
100 ml ulja
200 ml mleka
1 C Prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
5 kašika C šećera u prahu
7 kašika C griz
200 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Medene kocke

Lak je za pripremu i veoma ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo skuvati Fil. Mleko staviti da prokuva, dodati šećer, C griz i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta i umešati C kokos.

Zatim umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno, C prašak za pecivo. Dobro izmešati i polovinu smese sipati u pleh obložen pek papirom.

Peći na 180 stepeni par minuta zatim sipati odozgo fil, poravnati dodati ostatak smese i vratiti u rernu i peći još par minuta.

Ohlađen kolač seći po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu pre pečenja zagrejati.