C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
1 jaje
150 g masti
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
150 g šećera
malo soli
4 kašike mleka
2 kašike meda
1-2 jabuke
cimet

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Barbara

Medena pita sa jabukama

Medena pita očaraće vas na prvi zalogaj. Prhko testo pomešanog ukusa meda, jabuke i cimeta ostaviću na vas takav utisak da ćete pitu praviti ponovo i ponovo!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 30 kockica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke pomešati i pripremljeno testo oblikovati u loptu zatim uviti u prijanjajuću foliju i ostaviti u frižideru 10 minuta.

Za to vreme manji pleh namastiri i posuti brašnom. Zatim testo podeliti na dva dela.

Jedan deo testa prstima razvući po plehu. Odozgo naribati 1-2 oljuštene jabuke i posuti cimetom (količina po želji).

Zatim drugi deo testa izvaditi iz frižidera i naribati preko jabuka na krupno rende (npr. za sir).

Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Zapravo dok ne porumeni.

Pitu kad se ispeče izvaditi iz rerne i pokriti suvom, čistom krpom.

C šećerom u prahu posuti ohlađenu pitu, iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata