C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
3 jaja
2 kašike meda
120 g šećera
70 g margarina
1 kašičica C sode bikarbone
oko 500 g brašna
Fil:
1-2 C pudinga od vanile
mleko za puding
3 kašike šećera
125 g margarina
Dodatno:
pekmez od kajsije
8 kašika mlevenih oraha

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Medena pita

Uživanje pri svakom zalogaju kolača.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 34 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja, šećer, margarin i med otopiti na pari i kuvati par minuta dok se malo ne zgusne.

U to dodati C sodu bikarbonu, promešati i dodati u posudu sa brašnom (sipa se vruća smesa). Zamesiti testo i podeliti na 4 dela.

Svaki deo razvući i ispeći koru, ukupno 4 kore. Peče se dok malo ne porumeni, u zavisnosti od rerne.

Skuvati C puding po uputstvu sa kesice i ohladiti ga. Kad se ohladni spojiti ga sa margarinom.

Filovati: kora, pekmez, kora, pola fila, kora, pekmez, kora, druga polovina fila i odozgo posuti sa mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da kolač prenoći ili da bude na hladnom par sati, kako bi korice popustile i bile mekane.
Skuvajte 1 ili 2 C pudinga od vanile, u zavisnosti od ukusa, da li volite više ili manje fila.