C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
5 jaja
75 g + 6 ravnih kašika masti
225 g + 6 kašika šećera
6 kašika meda
4 kašike mleka
1 kafena kašičica C sode bikabone
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kašika C kakaoa
brašno po potrebi
Za fil:
1 l mleka
9 kašika C griza
1,5 šolja šećera
1 margarin
Glazura:
200 g čokolade za kolače

Naši proizvodi
Soda bikarbona Prašak za pecivo Kakao prah Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Medena pita

Ukusna, mekana pita.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za prvu i treću koru:
Od 2 jajeta, 75 g masti, 225 g šećera, 6 kašika meda, 4 kašike mleka, 1 kašičica C sode bikabone i brašna po potrebi zamesiti testo.

Da ne bude ni mekano ni tvrdo. Testo podeliti na 2 dela razvući i peći na okrenutom plehu, dok blago ne porumeni.

Druga kora:
3 cela jajeta, 6 kašika šećera, 6 kašika masti, 1/2 C praška za pecivo, 1 kašika C kakaoa i brašna po potrebi zamesiti testo ni tvrdo ni meko.

Razvući i peći na okrenutom plehu dok ne porumeni.

Fil:
U 1 l mleka zakuvati 9 kašika C griza, u vrelo dodati 1,5 šolju šećera i promešati. U hladan fil umutiti margarin.

Staviti prvu koru (svetlu) premazati polovinom fila, staviti drugu koru (kora sa C kakaoam), premazati sa ostatkom fila i prekriti 3 korom (svetlom).

Odozgo stisnuti da se sve lepo spoji.

Posle par sati otopiti 200 g čokolade za kolače na pari i preliti pitu, kad se čokolada stegne iseći štangle željene veličine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se pita nafiluje moj savet je staviti pek-papir odozgo i tepsiju na kojoj ste pekli pitu da se sve lepo spoji.
Pita bude poprilično velika dimenzije pleha na kojoj ja pečem kore su 40x40cm.