C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora za medenu pitu
Fil:
1 l mleka
6 kašika brašna
3 kašike C čvrstina
8 kašika šećera
2 C vanilin šećera
250 g putera
1 rendana korica limuna
1/2 soka od ceđenog limuna
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Medena pita

Lepa izdašna i ukusna pita sa Dr. Oetker korama za medene pite i torte.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za fil:
Odvojiti malo hladnog mleka, pa u njega umešati brašno, C čvrstin i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.

U vrelo mleko sipati hladnu smesu, pa skuvati, da se krem zgusne.

U ohlađen fil dodati umućen puter, sok od pola ceđenog limuna, koricu rendanu i C vanilin šećer.

Tri korice nafilujemo filom, prekriti četvrtom, pritisnuti malo težim predmetom i držati u frižideru 3 h pa onda stavimo čokoladnu glazuru.

Priprema glazure:
U šerpi dubljoj staviti vodu da prokuva. Čokoladu iseckati na komadiće, pomešati sa 4 kašike ulja i staviti u plastičnoj ili nekoj drugoj posudi i istopiti na pari uz mešanje.

Toplu glazuru preliti preko kolača, ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne ili ohladi pa tek onda u frižider.

Seći po želji na parčiće.

Komentari potrošača:

27.04.2020
Kolač je preukusan

26.04.2020
Najlepša pita

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata