C Slatka tradicija

Sastojci
Fil 1:
200 g višanja
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
1 C puding od jagoda
250 ml vode
50 g putera ili margarina
Fil 2:
150 g mlevenog keksa
1 veća banana
100 g putera ili margarina
50 ml vode
C vanilin šećer
Čokolada za mazanje kalupa:
400 g crne čokolade
3 kašike ulja (stavila sam maslinovo)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Maštoviti izvrnuti mafin

Krckava čokolada i kiselkasto sočne višnje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil 1:
Višnje sa šećerom kratko kuvati da puste sok, puding razmutiti u vodi i zakuvati sa višnjama. Dodati puter radi kremastije strukture.

Fil 2:
Puter i vodu kratko zagrejati, bananu izgnječiti pa sve sjediniti sa keksom.

Prvo napravite filove. Spremite silikonski kalup za mini mafine i četkicu.

Čokolada za mazanje kalupa:
Čokoladu istopiti na pari. Izlomiti čokoladu u manju šerpu, u veću šerpu sipati vode do pola, u nju staviti manju šerpu tako da se ručke manje šerpe oslanjaju na ivicu veće šerpe. Staviti na ringlu i istopiti čokoladu, na kraju topljenja dodati ulje.

Četkicom namazati kalup jednom, pa staviti na kratko u zamrzivač, pa namazati još jednom.

Rasporediti fil od višanja po korpicama, pazite da vam ostane koja višnja za ukras.

Od keks smese napravite 28-30 kuglica pločica pa ih stavite preko višanja.

Na kraju uz pomoć male kašičice zalite čokoladu na svaki kolačić. Vratite u zamrzivač da se dobro stegne.

Lagano izvadite iz kalupa, ostaće vam malo čokolade na obodu šerpe taman da zalepite komadić višnje na maštoviti izvrnuti mafin.

Krckavo je, kiselkasto, ukusno i ima ih oko 30 komada.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Samo budite strpljivi, verujte vro lako sve ide iako je objašnjenje dugačko!