Početna > Recepti > Recepti za kolače > Marijin griz kolač
Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
5 kašika brašna
2 kašike mlevenog keksa
Preliv:
150 ml mleka
1 C vanilin šećer
Fil:
750 ml mleka
1 C puding od vanile
80 g C griza
5 kašika šećera
150 g margarina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno i mleveni keks.
Peći u podmazanom plehu na 250 stepeni oko 20 minuta. Toplu koru preliti toplim prelivom od mleka i C vanilin šećera.
Od 750 ml mleka odvojiti 150 ml i pomešati sa C pudingom i C grizom. Ostatak staviti da se kuva sa šećerom.
Kada počne da vri dodati dodati smesu sa pudingom i mešati dok ne počne da se steže.
Prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti sa se ohladi.
U hladan fil dodati margarin i fil rasporediti preko kore.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Između kore i fila ja sam stavila preliv od karamele, može krem, ali i ne mora ništa. Odozgo može i C šlag .