C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
5 kašika brašna
2 kašike mlevenog keksa
Preliv:
150 ml mleka
1 C vanilin šećer
Fil:
750 ml mleka
1 C puding od vanile
80 g C griza
5 kašika šećera
150 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Marijin griz kolač

Recept nastao od sastojaka u datom trenutku.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno i mleveni keks.

Peći u podmazanom plehu na 250 stepeni oko 20 minuta. Toplu koru preliti toplim prelivom od mleka i C vanilin šećera.

Od 750 ml mleka odvojiti 150 ml i pomešati sa C pudingom i C grizom. Ostatak staviti da se kuva sa šećerom.

Kada počne da vri dodati dodati smesu sa pudingom i mešati dok ne počne da se steže.

Prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti sa se ohladi.

U hladan fil dodati margarin i fil rasporediti preko kore.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Između kore i fila ja sam stavila preliv od karamele, može krem, ali i ne mora ništa. Odozgo može i C šlag .